Jump to content

Gizmo64/ TerraMaxx issue


Recommended Posts

Hi,

I was running TerraMaxx on X-Plane 11.53 without any issues in 2021 (March/ April).

I reinstalled X-plane in December 2021 and now I'm running v.11.55 on Steam @ Win64. Same PC as before.
Now TerraMaxx is no longer working and I cannot open the Gizmo64 console. No error message when trying to change seasons, but a TerraMax window displays the message "Loading scenery for default, please wait.."  when loading a flight after reinstalling TerraMax (which I've done 6-7 times now). When I try to change seasons nothing happens.

I believe I am running Gizmo v.21.03.16.0101 Windows. That is what the plugin manager is telling me.

I have also tried:
- both OpenGL and Vulkan
- removed \Resources\plugins\TerraMaxx - \Resources\plugins\Gizmo64.plugin - \Custom Scenery\SeasonsXP - C:\Users\<user>\AppData\Local\x-plane 11*.prf - before reinstalling TerraMaxx
- download terramaxx from x-aviation several times
- copied Gizmo64 plugin to X-Plane after downloading manually from gizmo64.com
 - unlocked all zip-files before extracted (from x-aviation.com and gizmo64.com)
- high and low grapic settings in X-Plane

Other plugins I'm running:
- Navigraph Simlink
- XPRealistic Pro

I do not use any other scenery packages.

As mentioned I cannot open Gizmo-plugin in X-plane, but here is some of the text from the X-Plane log:

0:00:01.011 G64:  core: curl_easy_init() provided by:[D:\SteamLibrary\steamapps\common\X-Plane 11\Resources\plugins\Gizmo64.plugin\win_x64\libcurl.dll]
0:00:01.011 G64:  core: Boot Count: 1
0:00:01.012 G64:  core: OpenAL: Shared OpenAL context..
0:00:01.013 G64: debug: Firmware v21.03.20.0220
0:00:01.024 G64: debug: gxt: AutoLoading..
0:00:01.024 G64: debug:   gxt.load: Console
0:00:01.025 G64: debug:   gxt.load: ToolTray
0:00:01.025 G64: debug:   gxt.load: Mute
0:00:01.026 G64: debug:   gxt.load: Preferences
0:00:01.026 G64: debug:   gxt.load: RebootButton
0:00:01.026 G64: debug:   gxt.load: GateKeeper
0:00:01.028 G64: debug:     GK: Load license from disk..
0:00:01.028 G64: debug:     GK:  404: license database
0:00:01.028 G64: debug:     GK: Empty license file. Defaulting to login page.
0:00:01.028 G64: debug:     GK: IPC v21.03.18 loaded.
0:00:01.028 G64: debug:   gxt.load: MAXX_RWC
0:00:01.029 G64: debug:   gxt.load: LuaGC
0:00:01.029 G64: debug:   gxt.load: Shell
0:00:01.030 G64: debug:   gxt.load: Stats
0:00:01.030 G64: debug: gxt: Completed AutoLoad.
0:00:01.031 G64: debug: firmware_init.lua completed.

What more can I try to fix this issue?

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Bakanski said:

copied Gizmo64 plugin to X-Plane after downloading manually from gizmo64.com

Never do this. Only use the version from X-Aviation installers.

 

Outside of that, Gizmo is trying to get you to activate your license, but you haven't done so. My guess is you are running multiple monitors and X-Plane is hiding the window somewhere.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks for your reply. I do run multiple monitors, but I still cannot find any hidden windows. Do you know what kind of window it should be, and what the process is called?

I once again did a clean install of TerraMaxx after removing the folders mentioned in the opening post, and the X-Plane log is now saying this:
0:00:39.957 G64:  core: Run: [OnBoot]
0:00:39.957 G64: debug:     GK: Auto license update is on.
0:00:39.957 G64: debug:     GK: Update triggered. -18998.80 days remaining <= 2.00.
0:00:39.957 G64: debug:     GK: Requesting license update..
0:00:39.957 G64: debug:     GK: update_license()
0:00:39.957 G64: debug:     GK: No valid auth token, manual login required.
0:00:39.957 G64:  core: Run: [OnFirstFrame]
0:00:39.958 G64: debug:     GK-IPC: No license: (maxxxp.terramaxx)
License challenge failed; TerraMaxx disabled.


When using Alt-Tab I cannot find any windows other than the usual ones. I will try to reinstall later (now I'm a bit fed up).

Edited by Bakanski
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I cannot thank you enough, this worked. You have no idea how much I struggled with this, so for me it's funny that the issue was a hidden window.

Thanks again. I am now a very happy man.

Edited by Bakanski
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...