Jump to content

CRASHES AGAIN, AND AGAIN, AND AGAIN.....


Recommended Posts

Guys, I'm really losing all my hopes to be able to use this wonderful aircraft.   The flights that I complete successfully are maybe one out of three or four.

Even today, 2 crashes, with no apparent reason, on 2 attempts to fly from Pescara (LIBP) to Athens (LGAV).  This is a "not so short" leg of an IVAO division tour, so I'll have to fly it again to go on....

The second crash was 1h45' in the flight, just 15 minutes to landing, and I'll have to do it again from scratch....  pretty frustrating, I have to say.  TBM900_Log.txt

Logs enclosed.

Thanks for your attention

Stefano

Log.txt 

Link to post
Share on other sites

You have a lot going on by way of plugins and scenery, and my first guess would be you are getting crashes with corrupted scenery and the TBM trying to read corrupted terrain data.  Do these crashes happen in any other areas?  If not, can you try doing the same flights with the custom scenery removed, to test what would happen?

To really eliminate the possibility of the TBM being the cause, could you try installing a clean copy of X-Plane, with no scenery and no plugins, and just the TBM, and then checking for crashes?  If no crashes happen, try installing the scenery and plugins 1 or 2 at a time, and re-test.

Link to post
Share on other sites

Hi ssalis, I can vouch for Goran's suggested approach - I was having crashes and decided to do a clean install initially without any scenery other than the default KSEA and then flew the TBM on the same flights where I was experiencing the crashes. That went fine, so I then added scenery (but not the Aerosoft stuff) such as my continent and test flew the flights again, no problem. I did try some different routes and I did encounter a crash but I had added the Honeycomb Configurator by this stage so I tested by first removing the HC and then as I was flying other aircraft, I re-installed the HC and then for the TBM, I switch it off via the plug-in menu.

I then reached out to Siselkov(?) via Discord on Goran's advice, but I never heard back - that was a few weeks ago now. TBH, other folks have had crashes for various reasons so I assume the guys are working on the problem areas for the next update, so I'll wait out. 

It's a PITA I know but it's worth it.

Link to post
Share on other sites
On 5/1/2021 at 10:08 PM, aerox said:

I’ve reverted back to OpenGL and so far no crashes.

Ok, after a  couple of consecutive flights, TBM crashed while in OpenGL, so it seems that it doesn't matter whether you're using Metal or OpenGL, if your Honeycomb Configurator is active, you'll get a crash. Disable the Honeycomb Configurator, and it doesn't crash.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Dear Goran, I followed your advise and made a completely new and clean installation of X-Plane, and of the TBM900.

Absolutely no add-on scenery, libraries, not at all.

 

The only add-on I have is X-IvAp, that I absolutely need to fly online on the IVAO network.

Yesterday and today I had two CTD during the flight from Rome (LIRA) to Nice (LFMN), a leg of the Italian IFR Tour.

Attached please find the log files

TBM900_Log.pdf

Log.docx

Thank You

Stefano

Link to post
Share on other sites

That log file doesn't show a crash, but I think I see the problem.

Are you running X-Plane with AI traffic turned on and are you running it in full screen mode?

 

Link to post
Share on other sites

Try running X-Plane in Windowed mode and see if the crashes still happen.

If you want to try disabling AI, go into your Flight/Flight Configuration menu.

Click the AI Aircraft button in the top right, and get rid of any aircraft listed there.

Screen Shot 2021-06-09 at 8.47.29 am.png

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, ssalis said:

No AI Aircraft.  Full Screen, Safari opened in background.

New CTD, approaching Nice (France) no add-on scenery.  Just  x-IvAp plugin.

Losing all hopes

Stefano

Log.txt 825.13 kB · 0 downloads TBM900_Log.txt 368.69 kB · 0 downloads

 

On 6/9/2021 at 8:51 AM, Goran_M said:

Try running X-Plane in Windowed mode and see if the crashes still happen.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...