Jump to content

teban13

Members
  • Content count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

14 Good

About teban13

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

870 profile views
  1. teban13

    Training Video's

    Hi there I am sure I watched a video before which showed a hydraulic leakage I think? And so he deployed the landing gear manually... I CANNOT FIND IT!!! Did I dream it? Haha Do you know what video I mean and could someone copy the link please? Thank you!!! Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  2. teban13

    Not acquiring VOR

    I found the issue. I have Saitek Multipanel and Saitek Switch Panel. I started playing around with it and found out that if I disable the Switchpanel everything will work. Somehow the Master Battery button is linked to the VOR/DME receiver. The MultiPanel works fine. I got the beautiful magenta radial now!!! Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  3. teban13

    Not acquiring VOR

    Hi Jan Greetings. I tried with another plane, a Cessna 172 and it tunes just fine as you can see in the picture below. Should I send you any file to check what could be happening with the 733? Tuned to 114:30, radial 45 at MPDA. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  4. teban13

    Not acquiring VOR

    Hi Morten. Thanks for your answer. I just checked it and the info is the same. I am at MPDA and the VOR is not detected again. I change the Course bug and the map spins but nothing appears. I checked on the in XP’s map and it shows the rose radial, but the plane doesn’t. Curious: always I start the plane it is tunned to MPTO’s ILS frequency and that ALWAYS work but all the others don’t. Correct frequency: Course at 000, not shown in FD but in XP’s map: Course at 090, not shown in FD but in XP’s map: Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  5. Hello I have tried several times to acquire a VOR frequency and radial but not have been successful. I attach some pictures for a better understanding of my problem. I am sure I tuned the correct frequency and as you can see, then plane doesn’t seem to detect anything. I tuned it maybe 15 nm away from the VOR in XP 10. Thanks in advance for the suggestions. VOR tunned: VOR not displayed: General view of other settings. VOR LOC is disabled because I couldn’t even get the VOR to appear. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  6. teban13

    Engine failure after V1

    Hi! Any ideas? Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  7. Hello team, I was practicing today the procedure during a failure after V1 and found that the behaviour of the IXEG is really hard to control. I have recorded a couple of videos so you can see what I mean. Basically I am failing engine 1 at 123 knots, V1 is 120 and the plane totally rolles to the left, out of the runway. I try to apply full rudder pedal to keep it in the center line of the runway but, until today, I have not been able to do so. I am using X-Plane 10 at MPTO, no wind, no rain, configured "ready to fly". This is the first video where I record from inside the cockpit: In this video we can see the replay from the outside: This third video is an actual practice of an engine failure after V1. It is an Airbus but what I want to show is how the pilot applies rudder control and is able to keep the plane flying nice and soft: I appreciate very much your feedback. Greetings!!!
  8. Hi! I have noticed RTO does not brake if AT is activated, which must be when pressing the TOGA button for take off. I displayed the break output values on screen and noticed that RTO only breaks when AT is not engaged. Is this the normal beheaviour? Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  9. teban13

    IXEG733 and random B-52 wing drop

    Today I completed my third flight. What I did was to remove some of the less important plugins as you said and check de prefs file. There was an assignment for button 328 for the X-15 Drop which I did not assign. I checked on XP and that button was assigned to forward 3D view which I did assign. So finally I deleted the line in the prefs file and it worked fine. Not sure what changed that specific line but at least it is working for now. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  10. teban13

    Gizmo Soft Crash at Go Around

    Totally love your setup!!!! Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  11. teban13

    Hold feature

    Yeap! Agree... here is a sample of a friend who was coming to San Jose, Costa Rica and due to low visibility, they were in hold for almost thirty minutes. They were then diverted to Liberia, an airport in another province just 10 minutes away flying... the real bad trip started when the Airline decided to send all the 200 passengers to San Jose by BUS!!! I won't say the Airline's name but... cmon, 4 hours by bus, the weather improved just an hour after they were diverted. So, ending my story, yes, we want the holds haha [emoji2][emoji1360] Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  12. teban13

    Hold feature

    I think this is a MUST as well. I love making nice and quiet flights but I want to experience the full go around and hold set real pilots live with bad weather conditions etc. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  13. teban13

    IXEG733 and random B-52 wing drop

    Hello and thanks for your answer Ok I will try it and let you know. Before that, I fly whithout AI planes just because of that... I have only my plane flying around and if you see the text I posted, it loads I/ACF number 0, but then mine is replaced with the B-52 or as in my case, the B747. I will do my best and give you my feedback. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
  14. Hi So, I am flying a route I normally do in real life, San Jose, Costa Rica to Panama City, Panama which takes around an hour. My problem is that I have concluded ONLY TWO succesful flights due to the random Xplane 10.51 call of the B-52 wing drop, a discussion you may review here: http://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/90402-x-plane-1041-random-load-of-b-52-wing-drop-of-x-15/ I write this here because I checked out the log file and found that just before Xplane opened this random scenario, Gizmo made a call to the B733 so I am wondering, if this might have something to do. Below you will find what I found on the log file and of course, I am attaching the log file. I deleted the B-52 from the aircraft folder so XP tries to open the next one, the United B747-100. I could delete all of them but that is notthe root reason. So please let me know I you have a plausible solution or if this sould be reported as a bug. Thanks in advance. G64:5378.129: Calling OnAircraftUnload:(Aircraft/X-Aviation/IXEG 737 Classic/) 1:29:24.801 I/ACF: Loading airplane number 0 with 1:29:32.370 E/SYS: +------------------------------------------------------------------------------ 1:29:32.370 E/SYS: | I tried to open the following plane, but could not: 1:29:32.370 E/SYS: | 1:29:32.370 E/SYS: | This smacks of a corrupted airplane file, or a file that is not REALLY an airplane file, or a missing airplane file altogether! 1:29:32.370 E/SYS: | I will open the default plane now so you can still fly though. 1:29:32.370 E/SYS: | (init_pln.cpp:889) 1:29:32.370 E/SYS: +------------------------------------------------------------------------------- G64:5386.076: Aircraft File: (Aircraft/Heavy Metal/B747-400 United/747-400 United.acf) G64:5386.076: MD5 Hash: (ac53f498e247763029d6d823d67da8d1) G64:5386.076: Description: (The biggest airliner flying: The mighty 747. This craft was initially designed as a freighter! Not airliner!) G64:5386.076: Author: (Mohammad Gazzawi / Sergio Santagada / Javier Rollon Jrollon Planes (www.Jrollon.com) v.1.1) G64:5386.076: Plugin Mode: Retail G64:5386.158: Boot Count: 4 Fetching plugins for C:\Users/DELL/Desktop/X-Plane 10/Aircraft/Heavy Metal/B747-400 United/plugins Loaded: C:\Users/DELL/Desktop/X-Plane 10/Aircraft/Heavy Metal/B747-400 United/plugins/systems/64/win.xpl (jrollon.plugin). Log.txt
  15. teban13

    SilverliningV3.Clouds + IXEG

    Ok so I entered into my account on the web site, downloaded it again, reinstalled it and worked great! I thought the idea of the new installer of xaviation would always download the updates right away and automatically. I didn't to me but I am happy with my clouds again. Thanks! Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
×