Jump to content
Sign in to follow this  
tsedge

New Saitek Panels Plugin

Recommended Posts

Thank you for the information, I had gathered that all was not well as to the post dates in this forum.

I agree he is a miss as his software was very accommodating and very good.

 

Thanks again

 

ANC23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again guy’s

 

I have visited “MADCATS” (SAITEK) site and download the “plugin” for the radio hardware for Windows 7 64 bit (thanks to "ointment"); this download does not work, not for me anyway.

I have also tried “Xsaitekpanels_2_36” and they both have the same problem in that the radio has connected with X-Plane as the radios light up. The digits when trying to enter a frequency only flicker both on the unit and the aircrafts panel.

 

It is possible that I am doing something wrong as I am new to X-Plane 10 (global) moving over from FSX (gold) after many years of flying with Microsoft’s sim’s.

 

If anyone can advise how to overcome this problem I would be very grateful,

 

Thank you

 

ANC23

Edited by ANC23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your radio panel plugged into your yoke or is it plugged into a powered USB port?  If the lights just flicker, it sounds like you are not getting enough power to run the radio panel.  If you are using the USB ports on your yoke, you need a Saitek power supply to power the USB ports.  You can order a power supply directly from MadCatz or you can order it from the org store.

 

Steve

Edited by ointment

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steve

 

Thanks for your thoughts on this problem.

 

My radio is plugged direct into my computer (USB3); maybe I wasn’t clear enough in my description of the problem, sorry about that.

 

The radio display is stable when I run XP 10 which tells me that XP 10 and radio are connected.

 

Let’s take “NAV 1” as an example; when I go to change frequency, let’s say I want to change to 111.5 ILS, as I rotate the knob the digits are trying to change as in they just flicker (they do not switch off) both on the radio unit and the radio on the panel in XP 10; I have the same problem trying to change the COM also.

 

I hope this gives you more of an idea as to my problem.

 

Thanks

 

ANC23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you ATTACH your log.txt file to your next post?  You can also e-mail me at winslowphoto@yahoo.com if you want.  It doesn't appear anyone else is chiming in on this thread so it might be best to take it private.  

 

It still sounds to me like there is a power issue….or the plugin is not functioning properly.  Is the problem occurring in EVERY aircraft, or just one or two?  Have you tried changing the frequencies with the knobs on the aircraft panel?  What happens when you do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having problems with my active/standby button. Fixed the saitek .ini file and changed the reassign to 2, and named the button for the active/standby and it fixed the com radio problem, but won't fix the nav radio problem. Still wont switch active/standby. Also, I noticed that my throttle stopped working as soon as I used my flaps. I attributed this to the ALT switch being on. If the alt switch was off, the throttle was working, with it on, the throttle would not respond. Then I turned off the AUTO THROTTLE switch on my Multi Panel and the problem went away. STILL NEED HELP with the NAV Active Standby fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@temkhabana - did you ever resolve your issue?

If not are you using

-Windows 10 or older? 

-Powered external USB hub, yoke hub, or usb port on computer?

-Are you using Saitek.com drivers or the "sparker" plugin? If using both problems will occur. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im still searching for the saitek (aka now logitech) panel drivers for mac OS X.  Apparently Logitech gave up supporting mac :-(.  I tried forums.x-plane.org but the site gave back a time out error. any one willing to dropbox me the file?

Error 522 Ray ID: 56418daed889ef2a • 2020-02-12 21:11:09 UTC
Connection timed out

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/13/2020 at 8:14 AM, MikeD said:

Im still searching for the saitek (aka now logitech) panel drivers for mac OS X.  Apparently Logitech gave up supporting mac :-(.  I tried forums.x-plane.org but the site gave back a time out error. any one willing to dropbox me the file?

Error 522 Ray ID: 56418daed889ef2a • 2020-02-12 21:11:09 UTC
Connection timed out

https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/14646-xsaitekpanels-linwinmac3264/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×