Jump to content

Fairchild crashes and burns on start after being catapulted backwards like on an aircraft carrier


Recommended Posts

Hello all

Before I delve too deeply into problem solving I wonder if anyone has experienced the Fairchild instantly crashing and burning and being pushed backwards like on a catapult? Brakes don't work, throttle doesn't work (although both show as working in cockpit). Rudder and ailerons show working with the yoke, as does the rudder with the footpedals.

All other Torquesim aircraft work flawlessly in all respects. as do all my other addons.

Flawed installation or undocumented "feature"? Tried it on both my X-Plane installations with identical behaviour. One fully loaded with plugins, one totally vanilla.

Just curious and hopeful.

Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Fizzelle said:

All other Torquesim aircraft work flawlessly in all respects. as do all my other addons.

This is not a TorqueSim product. :)

 

27 minutes ago, Fizzelle said:

Flawed installation or undocumented "feature"? Tried it on both my X-Plane installations with identical behaviour. One fully loaded with plugins, one totally vanilla.

This seems to happen when you select to run with engines running. Turn that off and things should be okay.

Link to post
Share on other sites

Thank you Cameron - as always great service!

That was indeed the problem. Cold and dark start and all's well after all.

I assumed it was TorqueSim because of the Gizmo plugin so my apologies.

Now I've got it flying - nice aeroplane, but certainly no "Pocket Rocket".  :D

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Fizzelle said:

Now I've got it flying - nice aeroplane, but certainly no "Pocket Rocket".  :D

Haha! She's certainly not as fast! I guess that gives you more time to enjoy the scenery. :)

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

I would also like to point out, for future reference, that this unpleasant situation also happens if the user tries using the Developer Menu's "Reload Aircraft" function. Changing liveries is fine, but for a complete reload, please load another aircraft, like the Default Glider, and then load your PT-19 back. This odd behaviour is being investigated.

Respectfully,
Dan.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...