Jump to content

Gizmo error report


Recommended Posts

Posting here as recommended on discord.

I was departing from HKML on the SID when I saw  that the plane was following the SID in NAV mode but the HSI was not showing correctly even though it was in LRN1. I haven't flown with her so much so I start troubleshooting. I scrolled through the "select knob" on the left of the NAV1 when GIZMO crashed. (not a CTD but just the console showed up). Foolishly I pressed reboot and tried to continue. 

I think this is the relevant entry:

0:32:01.949 G64: timer.newOneShotEx("Saab_AP_CHP_XP_hdg_sync", 1.000): function already registered for timers.0:32:01.949 G64: error: Run(cmd): XPapHdgSync_OnStart: [string "JGX.1.Saab.00.lua.ra1"]:18133: timer.newOneShotEx("Saab_AP_CHP_XP_hdg_sync", 1.000): function already registered for timers.
0:32:02.066 G64: Run: [OnError]

I realized now that you have to set the HSI CRS manually so just a pilot error.

Oh, and everything after 0:33 can be ignored since it is me crashing after the plane reset.

 

Win 10, Xplane 11.41, Gizmo64 v20.07.19.0120 Windows

Log.txt

Edited by sandpatch
Link to post
Share on other sites

The Log file does not point to why you had the crash, so it may not be the Saab.

You have a LOT of plugins installed.  I would recommend the usual diagnostic protocol... remove all third party plugins from the plugin folder (except for Gizmo), store them in a safe place (not the plugins folder), and then test the Saab again.  If you do not get any crashes you can put the plugins back in the folder one at a time and test each time.  If you get a crash after re-installing a plugin, that plugin is most likely the cause of the problem.

 

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, sandpatch said:

So I removed all plugins and it happened again. It has to do when scrolling the select button really fast. It's not really a problem but more of beta report since I am using the beta gizmo. Goran had written to use beta gizmo and report errors so here it is.

Log.txt 51.31 kB · 0 downloads

The reason I asked you to try the plugin solution is that we have not had any reports similar to yours.  So, that was an attempt to eliminate possible problems.

That being said, we are very close to releasing the next version of the Saab, which will be free to all existing customers.  This should resolve all your issues as there is a newer version of Gizmo than the one you are using and the code (from the Saab) that you are reporting showing errors with the timers doesn't even exist anymore in the new version.   So, rather than trying to diagnose an issue that is "old news" (ie. old version), I ask that you be patient and let us know how the new version works when it is released.   I know that's not the answer you probably want to hear but it's probably the best for now.  

Link to post
Share on other sites

Actually that is exactly the answer I want to hear! I have been eagerly waiting for the update. Goran mentioned that to help we should use the gizmo beta and here is my find. I'm just trying to help out. Since the timing was a known bug then I guess the case is closed. Thanks for the help anyway.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...