Jump to content

X-Plane update wants to overwrite sky colours..


Recommended Posts

Upon launching X-Plane, I was notified of an update to X-Plane.

While processing the update, X-Plane noticed that SMP had replaced the sky textures.

What is the best way to replace the default textures and then update or replace the SMP textures after patching X-Plane?


Thanks,
Toby

 

File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_clean.png 
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_foggy.png 
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_hazy.png  
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_hialt.png
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_mount.png  
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_ocast.png 
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_snowy.png 
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_socked.png 
File: F:\X-Plane 11/Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_stratus.png 

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

Hello  I having issue when starting up the sim. there is an error that says:

" Trying to load a sky-color set that you do not have!
This smacks of a mis-installed copy of X-Plane!
Get a new download from www.X-Plane.com. The missing file is:
Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_socked.png "

I have attached the Log.txt so we can work this out. thank you in advance!!!

 

Log.txt

Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Nickkk said:

Hello  I having issue when starting up the sim. there is an error that says:

" Trying to load a sky-color set that you do not have!
This smacks of a mis-installed copy of X-Plane!
Get a new download from www.X-Plane.com. The missing file is:
Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_socked.png "

I have attached the Log.txt so we can work this out. thank you in advance!!!

 

Log.txt 1.81 MB · 0 downloads

You can run the updater fro X-Plane and it will place that file back in.....

 

We do not remove anything, either it was manually removed or the file became corrupt. I’ve seen this occasionally when a hard drive sector goes kaput....

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, JohnMAXX said:

You can run the updater fro X-Plane and it will place that file back in.....

 

We do not remove anything, either it was manually removed or the file became corrupt. I’ve seen this occasionally when a hard drive sector goes kaput....

Thank you John, I will try this and hope for solution... If not.... I'll be back ;) 

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, JohnMAXX said:

You can run the updater fro X-Plane and it will place that file back in.....

 

We do not remove anything, either it was manually removed or the file became corrupt. I’ve seen this occasionally when a hard drive sector goes kaput....

I tried 4 times updating the X-Plane and every single try, I had to download specific files from the skycolor....

Even tough doing this when I run again the simulator it pops up the picture I have just attached. 

any other tip ??Also attached last Log.txt 

Screen Shot 2020-07-05 at 19.28.06.png

Log.txt

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Nickkk said:

Hello  I having issue when starting up the sim. there is an error that says:

" Trying to load a sky-color set that you do not have!
This smacks of a mis-installed copy of X-Plane!
Get a new download from www.X-Plane.com. The missing file is:
Resources/bitmaps/skycolors/sky_colors_socked.png "

Try copying the png files of any SM sky colour set in "Resources\plugins\SilverLining\skyColors" to the base XP folder "Resources\bitmaps\skycolors". 

XP should then start OK without the need for a reinstall. 

Edited by stillfurther
Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, stillfurther said:

Try copying the png files of any SM sky colour set in "Resources\plugins\SilverLining\skyColors" to the base XP folder "Resources\bitmaps\skycolors". 

XP should then start OK without the need for a reinstall. 

I did it, but the same problem goes and goes. I thought that X-Plane update would repair the error but it did not... I don't know if that file that says it's missing I can download from internet. Anybody knows??

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Same happens here. Only solutions was:

- Deleting the whole  bitmap folder in X-Plane directory (only deleting skycolors did not help)

- Update X-Plane with the installer which is recreating bitmaps

- Deleting SMP Folder from plugins (otherwise the same will happen on next start, even if you deactivate SMP)

- Deleting in X-Plane preferences both Windows settings prf files (otherwise the sim will hang on next start)

- Restarting X-Plane (demo intro will start) and resetting what you want (windowed sim, graphical settings)

- Reinstalling SMP

This happens each time if you choose default sky colours in SMP. Really weird, because the "missing file" is always there. I don't think we all have a disk failure…...

 

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, jweber said:

Same happens here. Only solutions was:

- Deleting the whole  bitmap folder in X-Plane directory (only deleting skycolors did not help)

- Update X-Plane with the installer which is recreating bitmaps

- Deleting SMP Folder from plugins (otherwise the same will happen on next start, even if you deactivate SMP)

- Deleting in X-Plane preferences both Windows settings prf files (otherwise the sim will hang on next start)

- Restarting X-Plane (demo intro will start) and resetting what you want (windowed sim, graphical settings)

- Reinstalling SMP

This happens each time if you choose default sky colours in SMP. Really weird, because the "missing file" is always there. I don't think we all have a disk failure…...

 

I don't know what you're definition of "we all" is, but there is only ONE person in this topic besides you with the issue. I'd say contrary to what you say, it's actually highly probable given the stats of users with SkyMaxx vs two reports.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Cameron said:

I don't know what you're definition of "we all" is, but there is only ONE person in this topic besides you with the issue. I'd say contrary to what you say, it's actually highly probable given the stats of users with SkyMaxx vs two reports.

Indeed, only two. Anyway - as long I do not choose default skycolors in SMP everything is OK.

Edited by jweber
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...