Jump to content
767-400

Saab 340A Major Issue

Recommended Posts

Hello all, I recently pruchased the LES SAAB 340A and when I loaded on the runway, the chocks and the remove before flight tags were still on with the engines and avionics off. So I went back to the aircraft menu and switched on "start with engines running" and it still did nothing. So after that I tried to put the aircraft on a 10 nm final with the "start with engines running" on and it still showed the chocks and remove before flight tags and the engines and avionics were off, so it was basically like I was cold and dark on the ramp but in the air. I tried to figure it out but I could not find how to fix it. The same issue appears every time I load the aircraft. So if anyone could help me with this issue I would greatly appreciate it. (Also, I'm new to the flight sim community so apologies if i sound like a rookie)

Thank you, Alexander

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Saab 340A is a study level simulation that cannot be started with engines running.

Please read the included documentation. It should cover everything you need to know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thank you Cameron. So just to clarify there is not a way that I can just start the aircraft out on short final with the engines on, correct? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is correct. You can, however, run the auto start function once the plane is loaded. That can be accessed by moving your mouse to the right side of your screen. A menu will pop out and you will want to select the auto start icon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×