Jump to content
mutt90

X-aviation licensing window

Recommended Posts

Today, i purchased Skymaxx pro and real weather.

Now, when i start XP, I get  a pop up X-aviation Licensing windows listing my email, all my products( 6 x-aviation products) and at the top says Next License check: 14 days, 4:49:22 and it counts down. i can close it, but it pops back up immediately. Very annoying.

Also,I installed skymaxx and real weather. I get the drop down in plugins for skymaxx, but nothing for real weather. I assume this is because of this licensing issue.

 

Any ideas?

 

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, mutt90 said:

Today, i purchased Skymaxx pro and real weather.

Now, when i start XP, I get  a pop up X-aviation Licensing windows listing my email, all my products( 6 x-aviation products) and at the top says Next License check: 14 days, 4:49:22 and it counts down. i can close it, but it pops back up immediately. Very annoying.

Also,I installed skymaxx and real weather. I get the drop down in plugins for skymaxx, but nothing for real weather. I assume this is because of this licensing issue.

 

Any ideas?

 

Thanks

 

Please post your Log.txt and GizmoLog.txt files.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Please post your Log.txt and GizmoLog.txt files.

Thanks. I will when I get home from work

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Attached are the logs

GizmoLog.txt

Log.txt

In the window that pops up you should see a button that says "update". Clicking this should refresh your license for the two new purchases.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The box that popped up did not have an update button. I did notice this in other similar forum posts i've seen elsewhere where there was screenshot showing that button.

That being said, i just clicked all over  the box and then it did update. So, the bottom line is it looks like its resolved.

Thanks everyone for your help

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, maor grinberg said:

i still dont have this resolved.

I cannot reproduce this bug on my 970m.

I'm still searching for the pattern of what causes it. It seems to be related to 1070 and 1080 cards but some users do not see a problem.

 

I've made contact with Laminar today to see if we can gain any insight into what might be happening but without a consistent set of data as to what causes it I can't give them much solid direction either.

 

For now, use a non beta install of the sim.

The VR beta branch is undergoing many changes under the hood to optimize the XP rendering engine.

 

I'm as annoyed as you are.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been able to reproduce this bug on my local machine by forcing X-Plane to use my Intel GPU.

I should be able to make some progress resolving this now.

 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to have located the root cause of this problem.

At this time I believe it's on Laminars end as it's calls to the SDK function XPLMDrawString(...) that are creating the problem.

 

We're working with Laminar to resolve the issue and hopefully we'll see a fix shipped in 11.20r2.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I spent the day writing a clean-sheet plugin in C to Proof-of-Concept this so Laminar can trouble shoot as efficiently as possible.

I have been able to reproduce the issue.

 

At this stage it looks like the error is not actually in XPLMDrawString(...) but some other OpenGL related code.

Probably best if I do not continue to speculate. The exact root cause will reveal itself soon enough.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

FWIW I'm running XP 11.20p1 on Mac and the Aviation licensing window pops up all the time but the actual email and password fields are not there so I cannot enter my information. I tried reinstalling SkyMaxx Pro 4.6 but that didn't help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FWIW I'm running XP 11.20p1 on Mac and the Aviation licensing window pops up all the time but the actual email and password fields are not there so I cannot enter my information. I tried reinstalling SkyMaxx Pro 4.6 but that didn't help.

This is the same issue as outlined above. Laminar should hopefully have a fix in the next update for X-Plane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on X-Plane 11.20 r3 on Mac and it is not working for me. I reinstalled all X-Aviation software but a popup appears asking for my email address and password but no fields to enter it. The logs tell all.

GizmoLog.txt

Log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Wendy said:

I'm on X-Plane 11.20 r3 on Mac and it is not working for me. I reinstalled all X-Aviation software but a popup appears asking for my email address and password but no fields to enter it. The logs tell all.

GizmoLog.txt

Log.txt

Laminar have been notified of the issue. We're waiting on them to resolve it.

Sorry there's nothing more I can do at this time.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 01/05/2018 at 1:03 PM, Wendy said:

I'm on X-Plane 11.20 r3 on Mac and it is not working for me. I reinstalled all X-Aviation software but a popup appears asking for my email address and password but no fields to enter it. The logs tell all.

GizmoLog.txt

Log.txt

Please follow this thread for more info;

 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, CaptainIoan said:

Hello! I keep gettting this when I try and fly the Saab340. Can anyone help?

image.png.01edfe855b01f7f09a2005dab5745da0.png

That's a new one.... Will have to investigate. Standby.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, CaptainIoan said:

Hello! I keep gettting this when I try and fly the Saab340. Can anyone help?

image.png.01edfe855b01f7f09a2005dab5745da0.png

You have an old version of Gizmo installed.

Download and install a new one from the link below or re-run your product installer.

 

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Ben Russell said:

You have an old version of Gizmo installed.

Download and install a new one from the link below or re-run your product installer.

 

Ohhhh.... wow... didn't know there was a new one! I have been away from the X-Plane world for a little

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×