Jump to content
Goran_M

Saab V1.5 Status

Recommended Posts

Come on Chris737,

don't be so meticulous :)

For me this the only plane in XP10 that was finished product.

Waiting for XP11 update....so long.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

We will not be referencing a much new Saab 2000 model for looking to model something in a much older Saab 340A.

 

The Technik are the same ! For example when you fly an Cessna 150 or an Cessna 172 .......

 

best regards

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, marpilot said:

Come on Chris737,

don't be so meticulous :)

For me this the only plane in XP10 that was finished product.

Waiting for XP11 update....so long.

Not for Version 1.5  for the future .... B)  

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

been reading throught this but still confused, not flown this since xp10 swop over to xp11, is 1.5 what will make it xp11 compatible? sorry been away for a while on some other projects over on the darkside of flightsim.....(p3d).......

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gcbraun said:

Is the update still coming out this year?

Yes

Just now, wain said:

is 1.5 what will make it xp11 compatible? 

Yes

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't flown the SAAB for a long time ( I really need a new computer with a much better graphics card) Just tried ver. 1.5 with XP11 and could not get the nose wheel to work. Rudder works okay. I looked through the manuals and updates but could not find any reference for it. Is this a problem or is there a way to get it to work that I am not aware of?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pull the steering tiller up (left side panel, just forward of the circuit breakers).  That unlocks the nose steering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Goran_M said:

Pull the steering tiller up (left side panel, just forward of the circuit breakers).  That unlocks the nose steering.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Goran for the update ! :)

This is my favourite turboprop - the most complete one.

Cheers

PS.If only I could hear engines at replay :(

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, marpilot said:

Thank you Goran for the update ! :)

This is my favourite turboprop - the most complete one.

Cheers

PS.If only I could hear engines at replay :(

Same here. I'm gonna try reinstalling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't even have a setup to fly it right now, but I went ahead and just messed around with the startup procedures just because it's such a satisfying aircraft to handle. I'm sure excited to have a fully-compatible version, but I'm happy to wait.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, chaps said:

Thanks

tried that but did not change anything. The nose wheel still does not steer. picture attached of it in the 'up' position. Is there something else that needs to be done? I'm on a Mac.

There is a 'hand' that pulls it up/down and two arrows but the arrows do nothing. are they supposed to?

nosewheel.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
I haven't flown the SAAB for a long time ( I really need a new computer with a much better graphics card) Just tried ver. 1.5 with XP11 and could not get the nose wheel to work. Rudder works okay. I looked through the manuals and updates but could not find any reference for it. Is this a problem or is there a way to get it to work that I am not aware of?

Activate the tiller. Left lower side of panel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Goran_M said:

Pull the steering tiller up (left side panel, just forward of the circuit breakers).  That unlocks the nose steering.

Actually the tiller should be pushed "in" to activate steering.  However, I think we have discovered a bug in the manipulator... stay tuned.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Besides, when you open another aircraft after SAAB you have broken steering....

Can we avoid this?

The only solution seems to reload X-plane 11.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, marpilot said:

Besides, when you open another aircraft after SAAB you have broken steering....

Can we avoid this?

The only solution seems to reload X-plane 11.

That's really weird.  I'll get Jim to take a look at this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

just installed v1.5 and, by accident, saw that the GizmoLog.txt (and the Gizmo Console) was littered with erros like this:

warng: 1288.371: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/toggle.wav)
warng: 1288.374: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/toggle.wav)
warng: 1288.378: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/detent.wav)
warng: 1288.381: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/button_push.wav)
warng: 1288.383: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/button_rel.wav)

The sounds/ directory does not contain any WAV files in the latest distribution, but a group of sub directories containing the WAV files... So, I found e.g. the toggle.wav in sounds/system/toggle.wav, not in sounds/toggle.wav...

I have added a support ticket on the issue, just thought I would mention it here too... I have attached my GizmoLog.txt file

GizmoLog.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, JAdata said:

Hi,

just installed v1.5 and, by accident, saw that the GizmoLog.txt (and the Gizmo Console) was littered with erros like this:

warng: 1288.371: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/toggle.wav)
warng: 1288.374: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/toggle.wav)
warng: 1288.378: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/detent.wav)
warng: 1288.381: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/button_push.wav)
warng: 1288.383: sound.loadEx(): Error: File not found:(D:/X-Plane 11/Aircraft/X-Aviation/Saab 340A/Passenger Variant/sounds/button_rel.wav)

The sounds/ directory does not contain any WAV files in the latest distribution, but a group of sub directories containing the WAV files... So, I found e.g. the toggle.wav in sounds/system/toggle.wav, not in sounds/toggle.wav...

I have added a support ticket on the issue, just thought I would mention it here too... I have attached my GizmoLog.txt file

GizmoLog.txt

Pretty sure this is an ancient bug that only affects the log file messages. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of course, if they for compatability first checks if the file is in sounds/, report it missing and then find it in sound/system/ I would suppose it would look like this... Haven't really experienced missing sounds, but haven't really listened for them either... :-) Well,, trying to keep the logfile clean is also a virtue, so I still think it should be fixed :-)) This is maybe not the place to "request" that, but some developer might be following these threads...

Back to flying :-))

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, JAdata said:

Of course, if they for compatability first checks if the file is in sounds/, report it missing and then find it in sound/system/ I would suppose it would look like this... Haven't really experienced missing sounds, but haven't really listened for them either... :-) Well,, trying to keep the logfile clean is also a virtue, so I still think it should be fixed :-)) This is maybe not the place to "request" that, but some developer might be following these threads...

Back to flying :-))

I told Tom the same thing. He wrote the sound code.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This (sound) bug was fixed in v1.4.1.  Please make sure you have the correct version installed.  The GizmoLog.txt file should be showing this....

LES: Load Saab 340A Scripts - v1.5
LES: Load Saab 340A Hot Fix - (None)

Your log file does NOT show that.

 

Edited by JGregory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×