RLBrooks

SkyMaxx Pro 3.2 crashes X-Plane

91 posts in this topic

@sundog. Just wondering if you had any luck going over my text logs. I usually hear from you and just wanted to make sure you got these to see if it will help with anything.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeff, that last log you sent crashed due to unexpected METAR data. The situation only lasted for an hour, so you should be OK now. We do have a code fix awaiting distribution for the underlying issue.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ever since I uploaded Skymaxx 3.3.1 my system runs 45-60 fps and then 30 minutes or so into flight, it drops to 10 fps and stays there. I am now getting crashes ever since I uploaded 3.3.1. I had to restart my system and lost my log.txt but it did show Skymaxx crashed my system.

 

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it happens again provide us with a log.txt so we can look at this deeper please....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, ztrahd said:

Hi. I just got a crash with SMP 3.3.1/RWC1.0

Log.txt

Can you also provide your METAR.rwx file please?

Odds are this will clear up on its own in an hour, but I'll need that file to figure out what happened.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here if "Real World Weather" is checked during startup. After Disabling "Real World Weather" on Startup-Splash-Screen, X-Plane 10.50 works well, but changing RWC from "Automatic" to "Always" causes also CTD. Sorry, but just went back to SMP 3.3.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think going back to 3.3 will help. The issue probably has to do with the software library we use from NOAA to parse METAR files crashing on some unusual METAR entry it hasn't seen before.

Once the METAR data changes this problem will go away, and we'll see if we can track down the root cause in the meantime.

If anyone can post their METAR.rwx file while experiencing this issue, it would help.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, sundog said:

Can you also provide your METAR.rwx file please?

Odds are this will clear up on its own in an hour, but I'll need that file to figure out what happened.

Here goes.

METAR.rwx

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The METAR report that caused the crash has already changed, so if you're still experiencing this, deleting your METAR file(s) and restarting X-Plane should clear things up for now.

The root cause of the crash has been identified; once again it is a bug in the METAR parsing code we obtained from NOAA. The entry this time comes from one of my favorite places, ironically enough - Whidbey Island in Washington State:

KNUW 091053Z 12004KT 1 3/4SM BR FEW010 08/06 A3038 RMK AO2 VIS 1/2

That final VIS 1/2 is what threw it off.

I've coded up a fix for this case and will see if we can squeeze it into the forthcoming SMP 3.3.2 update to ensure this particular case doesn't happen again.

 

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiya's,

Been playing with a different visual setup

So before Frank and the crew do a patch lol, here's a vid

Of course the stutters are generally there as fraps sucks some of my go-go juice (processing power)

https://www.youtube.com/watch?v=oITLVFtqHzk&feature=youtu.be

Since uploading, i've changed some RTH settings, almost got that perfected (for me anyways)

Have Fun

Tony

ps : 5820k @ 4.7 and FE Gtx 1080 at stock, in 1920x1200 res

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

My xplane has never completed a flight successfully thanks to SkyMaxx Pro. I am not sure whats wroong but it crashes most of the time wtihin 20- 30 minutes of a flight.

Please find attached log. Any help to resolve this would be much appreciated.

Log.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@diamonddriller get SMP4... It will fix all if your problems. SMP4 is unbelievable. Worth the upgrade.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, asif90988 said:

My xplane has never completed a flight successfully thanks to SkyMaxx Pro. I am not sure whats wroong but it crashes most of the time wtihin 20- 30 minutes of a flight.

Please find attached log. Any help to resolve this would be much appreciated.

Log.txt

Your log does not indicate that SkyMaxx Pro caused your crash. Try temporarily removing your add-on scenery (including HD mesh) and third party aircraft. Can you fly reliably then?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried to disable disable skymax pro from the plugin admin, and everything works just fine then. issue come in when skymax pro is enabled,

 

From the log the last entry is for skymax pro hence i though that this would be the issue.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, just because we were the last thing to write a log entry does not mean we caused the crash. If we did, your log would say the crash was caused by SkyMaxx Pro.

Your log looks more like some sort of memory exhaustion or corruption issue, as it happened within X-Plane itself from the looks of it. So it's consistent with SkyMaxx Pro either pushing your system over the edge due to too many other add-ons being present, or some other add-on corrupting memory that SkyMaxx Pro is using.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.